Ez aztán az ösztönző ajándék egy olimpia aranyéremért

A 24 éves tornász talajon és ugrásban lett olimpiai bajnok, és ennek köszönhetően szinte percenként érkeznek felajánlások hazájából jutalom gyanánt. Vannak igencsak irigylésre méltó ajándékok, de vannak igencsak bizarrak, mint például élete végéig ingyen csinálnak neki végbéltükrözést.

Vélhetően most Carlos Yulo lett Fülöp-szigetek legújabb nemzeti hőse, ugyanis a 24 éves tornász talajon – 15.000 pontot szerzett összesen – és ugrásban – egyedüli tornászként haladta meg a 15.000 pontot – is aranyérmet nyert a párizsi olimpiai játékokon. Ezzel a tettével azonnal sikerült megháromszoroznia hazája olimpiai aranyainak számát, miután eddig összesen egy olimpiai bajnoki címmel rendelkezett az ázsiai ország.

Yulo érthető módon most a legnépszerűbb sportoló hazájában, így nem csoda, hogy az aranyérmekért járó állami jutalmakon kívül rengeteg ajándékkal, felajánlással kedveskednek neki a különböző cégek. A The New York Post cikke összeszedte, hogy mikkel gazdagodott a kétszeres olimpiai bajnok. A lista néhány eleme minimum érdekes, helyenként igencsak bizarr.

Magyarországhoz hasonlóan, a Fülöp-szigetek olimpiai bajnokainak is jár az állami jutalom az érmek után, ám fele annyira sem bőkezűen, mint a magyar érmesek esetében. Carlos Yulo a kettős győzelem után átszámolva körülbelül 19 millió forinttal lett gazdagabb – írja a Business Insider. Persze, ez nem minden, ugyanis Yulónak sok esetben élete végéig bizonyos szolgáltatások használata esetén sem kell semmit fizetnie.

Elképesztő és bizarr jutalmak sora a filippínó tornásznak

A Fülöp-szigeteki Megaworld nevű ingatlancég egy teljesen berendezett, három hálószobás ingatlant ajánlott fel neki közel 600 ezer dollár értékben a tengerparton, Manilában, azon az elit környéken, ahol az ország több híres, egykori sportolója is lakik. Ez eredetileg két hálószobás ingatlan volt a talajon szerzett aranyérme után, de miután ugrásban is nyert, hát gyorsan hozzácsaptak még egy hálószobát. A lakás nem maradhatott bútor nélkül, ugyanis egy bútoráruház is bejelentkezett, hogy természetesen saját költségére berendezi a luxuslakást.

Mindenesetre éheznie sem kell soha többet, ugyanis kapott egy 20 ezer dollár értékű utalványt egy otthoni büféláncban, valamint az egyik helyi sushi és ramen bar élete végéig ingyen rament, azaz a helyi specialitást, a tésztaleves ajándékozott a bajnoknak. És hogy el ne rontsa a hasát ezektől, egy filippínó gasztroenterológus díjmentesen ad neki és családtagjainak étkezési tanácsokat.

De mindezt természetesen überelte az a felajánlás, hogy Yulónak élete végéig ingyenesen és korlátlan számban végeznek végbéltükrözést az egyik egészségügyi centrumban. Arra azért nagy tételben merünk fogadni, hogy nem ennek az utóbbi ajándékának örült a legjobban.

Elolvasom a cikket