Ezért betegedhetünk meg a szállodák miatt

Ágyi poloskák támadása

A szálloda- és vendéglátóipar magas színvonalának megfelelően az ágyneműnek és a matracnak tisztának, foltmentesnek és lehetőleg világos színűnek kell lennie. De ami a legfontosabb, az ágybetéteknek és a bútoroknak poloskamentesnek kell lenniük.

Nadezhda Chernysheva terapeuta szerint annak ellenére, hogy ezek a rovarok nem jelentenek nagy veszélyt az emberre, mégis kellemetlenséget okozhatnak.

„Harapnak, büdös szagot árasztanak, érintésük viszketést okozhat. A poloskák, akárcsak a csótányok, átvándorolhatnak a személyes tárgyakra, és a szállodából az otthonunkba költözhetnek” – mondta az orvos.

A szakértő ezzel kapcsolatban azt javasolja, hogy a nyaralásra hozott ruhákat speciális kapcsokkal rögzített szállodai táskákban tartsák.

Ha hívatlan vendégeket találunk a szobánkban, azonnal távolítsuk el a holminkat, és kérjük meg a személyzetet, hogy helyezzenek át egy poloskamentes szobába.

Minden helyiség legveszélyesebb területe a fürdőszoba – a gombák itt koncentrálódnak.

„Ha például ön előtt a szobában lakott egy körömgombás személy, és a szobalány nem fertőtlenítette elég jól a sarkokat és a padlót, és még mindig sikerült mezítláb járnia, az alattomos betegség önt is megtámadhatja” – figyelmeztetett az orvos.

A szakértő szerint a gomba legjobb „barátai” a szoba magas páratartalma, a mészlerakódás és a rossz takarítás.

„A fürdőszobák és a WC-k olyan spórákat rejthetnek, amelyek könnyen átterjedhetnek önre. Ezért utazáskor ügyeljünk arra, hogy a legkisebb sebeket is fertőtlenítőszerrel kezelje” – mondta az egészségügyi szakértő.

A szakértő azt javasolta, hogy a vizes eljárások során is használjunk gumicsizmát, hogy ne érintsük a padlót, amely veszélyes kórokozókat rejthet.

Egyéb kellemetlenségek

A vírust gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani a szervezetből, és a jövőben akár egy kis karcolás is képes a betegség kiújulását és a kellemetlen kinövések megjelenését okozni – figyelmeztetett a szakértő.

A fertőzést csak az egészségügyi normák betartásával és a helyiségek fertőtlenítésével lehet kizárni – zárta szavait az előadó.

Elolvasom a cikket