PÉNTEK REGGEL SAJÁT – A hónalj botox megállíthatja az izzadást

Kaufmann Angéla
2024. augusztus 9. péntek. 6:27
Frissítve: 2024. augusztus 9. 6:41

De van egy másik ok is, amiért a botox annyira kedvelt: míg a piacon lévő többi neuromodulátor inkább kizárólag az esztétikai kezelésekre összpontosít, a botoxot néhány fizikai probléma átmeneti kezelésére is használják, mint például a nyaki görcsök és fájdalmak, a túlműködő hólyag, a fogcsikorgatás, migrén és túlzott izzadás.

És ami az utóbbit illeti, a botox különösen hatékony kezelési lehetőség – valójában széles körben az egyik legjobb módszer a hónalj túlzott izzadása kezelésére. De hogyan is működik pontosan? Olvasson tovább, hogy megtudjon mindent, amit a hónalj botoxról tudnia kell.

Mi az a hónalj botox?

A hónalj botox pontosan az, aminek hangzik: botox injekciót kap a hónalj területére. A kezelésre az az ideális jelölt, aki túlzottan izzad a hónalj területén, és nem kapott megfelelő enyhülést az izzadásgátlóktól, sem a vény nélkül kapható, sem a vényköteles hatásúaktól.

A hónalj botox hatékonysága és előnyei

Szakértőink egyetértenek abban, hogy a hónalj botox legfőbb előnye az izzadás jelentős csökkenése. De ezzel egy csomó egyéb előny is jár, mint például az életminőség javulása és az önbizalom növelése.

A kezelésekről kimutatták, hogy a hyperhidrosisban szenvedő betegek több mint 85-94 százalékánál csökkentik az izzadást, míg a legtöbb beteg 80-90 százalékos izzadáscsökkenésről számol be a kezelést követően. Valójában egy 2020-as tanulmány az izzadságtermelés 90 százalékos csökkenését találta mindössze két héttel a botox injekció beadása után.

Eljárás és injekciók

Magától értetődik (de érdemes megismételni), hogy a botoxot mindig engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatónak kell beadnia. Ez a különleges kezelés egy sorozat injekcióból áll egyenletesen elosztva a hónaljban. A tipikus adag körülbelül 50 egység botox hónaljonként, összesen körülbelül 100 egység mindkét oldal kezelésére. Ennek ellenére a kezelési dózisok a kezdeti kezelés hatékonyságától függően változhatnak. Talán a legjobb az egészben, hogy csak néhány percet vesz igénybe az eljárás.

Eredmények és idővonal

Átlagosan négy-hét napba telik, amíg a kezelés után az eredményeket látják, bár az orvosok azt tanácsolja a betegeknek, hogy várjanak két hetet a teljes eredmény megjelenésére.

És amint ezek a hatások beindulnak, elég sokáig tartanak. Ellentétben a botox kozmetikai használatával az arcra, a hyperhidrosis kezelésére szolgáló botox-kezelések általában hosszabb ideig tartanak, körülbelül hét hónapig.

Bár biztosan nem ez az egyetlen módja a túlzott hónalj izzadás kezelésére, a botox tagadhatatlanul hatékony lehetőség a tünetek kezelésére. És tekintve annak lehetőségét, hogy biztosítással fedezhető, ez minden bizonnyal egy olyan lehetőség, amelyet érdemes megvizsgálni. Végül a döntés az ön kezében (és a hónaljában) van.

Elolvasom a cikket