Szokolai László: Bejött, amire számítottunk

MH/ MTI
2024. augusztus 9. péntek. 12:04

„Ez maga volt a csúcs, bejött a két érem, a fiúk tökéletesen csinálták meg a taktikát, követték a folyó sodorvonalát, vitte őket a víz, a kanyarokban élesen visszavágtak, és aztán a fal mellett úsztak, ahol kisebb az áramlás. A végén a hajók árnyékában voltak, ameddig csak lehetett, és innen jöttek ki frissíteni. Minden körben hibátlanul vitték véghez a taktikát, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen az ellenfelek próbálkoztak, olykor test a test elleni küzdelemben is” – mondta az MTI kérdésére Szokolai László, aki a távirati irodának előzetesen is azt mondta, mindkét versenyzőjét a dobogóra várja.

A felkészülés júliusi hajrájában a veszprémi különítmény minden szombaton Százhalombattán edzett, ahol a tréner – barátai segítségével – a Dunán tökéletesen modellezte le a Szajnán kialakított pályát, azaz gyakorlatilag ugyanilyen körülmények között készülhettek.

Szokolai László elárulta, már csütörtökön, a nők versenyét követően – akik között Fábián Bettina ötödik lett – látták, „bejött, amire számítottak”, minden úgy alakult, ahogyan azt kalkulálták.

„Azon kívül, hogy kiváló kondícióban kell lenni, ugyanolyan fontos a taktika, látnunk kellett előre, hol lehetnek a sarokpontok, hol lehet meglógni és egy kis előnyt szerezni” – jegyezte meg Szokolai László.

Rasovszky napra pontosan 12 évvel Risztov Éva londoni győzelmét követően a nyíltvízi szakág második aranyát nyerte, s ez a magyar úszósport 32. olimpiai elsősége.

Elolvasom a cikket