Végre magyar éremeső Párizsban

SM
2024. augusztus 9. péntek. 18:07

A pénteki magyar sikersorozat a Szajnán kezdődött, ahol Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a párizsi olimpián.

Az éremgyártás a Vaires-sur-Marne-i pályán folyatódott, ahol nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren. A női kajak kettesek döntőjébe két magyar egység is bejutott, a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros ezüst, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.

A magyar küldöttség korábbi kilenc érme öttel nőtt, s 4 arany-, 5 ezüst- és 5 bronzérmével, három helyezést javítva 13. az éremtáblázaton.

És még nincs vége, mert kellemes meglepetésre a tekvondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana kiváló teljesítménnyel bejutott az esti döntőbe, tehát már biztos érmes.

A sportágak közül eddig az úszás a legeredményesebb Párizsban, Milákék 3 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel zárták az olimpiát.

Elolvasom a cikket