Visszajár a Taylor Swift-koncertjegy ára

Mivel elmaradt Taylor Swift bécsi koncertje, jogos a kérdés, mi lesz a jegyekkel – de az sem mellékes, számíthatnak-e a rajongók az egyéb költségeik megtérítésére? A vevők között számos magyar is volt.

Terrorfenyegetés miatt lemondták szerdán este Taylor Swift mindhárom koncertjét. Korábban Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök fokozott biztonsági intézkedések életbe léptetését jelentette be, és úgy fogalmazott, hogy a konkrét kockázatokat sikerült minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll.

A szervezőiroda már szerda este bejelentette, hogy a megváltott jegyek árát tíz napon belül visszatérítik. Ez automatikusan történik majd. Ha valaki irodán keresztül vásárolt, annak a Dolgozói Kamara fogyasztóvédelmi szervezete (AK) azt tanácsolja, hogy forduljon közvetlenül ahhoz a céghez, ahonnét a tiketthez hozzájutott.

Az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) ma tudatta azt is, a szervező nem köteles visszatéríteni a szállodai foglalások és utazási jegyek árát. A szoba lemondása esetén felvetődő költségek általában a foglalási dokumentumokban találhatók. Úgy tudni, a koncertre rengeteg magyar váltott jegyet, így ők, ha vissza akarják kapni a pénzüket, akkor az AK-hoz kell fordulniuk.

Elolvasom a cikket