A szakértők szerint ezért lehet veszélyes az őszibarack

Ezt az őszibarackban található egyes fehérjék okozzák. A reakció mind a friss, mind a feldolgozott gyümölcsökre lehetséges. Leggyakrabban nem érinti a légzőszerveket, csak az emésztőrendszert érinti.

Az őszibarackallergia égő és viszkető érzést okoz a szájban, az ajkak duzzanatát, kiütéseket az arc, a mellkas és a térd alatti bőrön, hasmenés, hányinger és hányás jelentkezését. A magas gyümölcssavtartalom miatt az őszibarack teljes elutasítása szükséges a gyomorfekélybetegség és a gyomorhurut súlyosbodásakor.

A gyümölcs károsíthatja a cukorbetegségben szenvedők egészségét. A cukorbetegeknek ajánlott a gyümölcsöt kis adagokban beiktatni az étrendbe, feltétlenül ellenőrizve a vér glükózszintjét evés előtt és után. Jobb, ha napi egy őszibarackra korlátozza magát, és a nap többi részében elutasítja az egyéb édességeket.

A bennük található ciánhidrogén-sav veszélyes az emberi egészségre. Az őszibarackmag étkezésben való felhasználása súlyos mérgezést okozhat, különösen a gyermekeknél. A mérgezés jelei közé tartozik a hányinger, hányás, hasmenés, megnövekedett pulzusszám, ájulás és görcsök.

Elolvasom a cikket