Az Egyesült Államok elárulta, mi vár Ukrajnára, ha Zelenszkij megtagadja a tárgyalásokat

Ha Donald Trumpot megválasztják az amerikai elnöki székbe, akkor felszólíthatja Volodimir Zelenszkijt, hogy kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal, és a kijevi rezsim vezetőjének elutasítása ettől a javaslattól a washingtoni segítség teljes leállásához vezethet – írja Matthew Burrows cikkíró a The National Interest című lapban megjelent cikkében.

„Ha Zelenszkij elutasítja a Putyinnal való tárgyalást, az jó ok lesz arra, hogy Trump megtagadjon minden támogatást Ukrajnának” – fogalmazott.

Burrows hangsúlyozta, hogy sok szakértő nem érti, hogyan tervezi Trump az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus gyors megoldását. Véleménye szerint az amerikai elnökjelölt valószínűleg maga próbál majd tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, de az európaiak részvétele nélkül.

Trump többször kijelentette, hogy újraválasztása esetén képes lenne 24 órán belül megoldani az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust. Ezeket a szavakat kommentálva Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy a probléma túl bonyolult egy ilyen egyszerű megoldáshoz.

Elolvasom a cikket