Édes pillanatok hozzáadott cukor nélkül – íme Magyarország Cukormentes Tortája + VIDEÓ

Immár tizennyolc éve választják meg Magyarország tortáját az államalapítás ünnepe előtti időszakban. A nyertes süteményt mindig kiemelt érdeklődés övezi, és a Szent István Nap egyik legkeresettebb terméke. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ennek mintájára tizenhárom évvel ezelőtt életre hívta a Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelynek keretében a nevezők nem egy már létező sütemény cukor nélküli változatát készítik el, hanem egy teljesen új édességet kell megálmodniuk. A cél, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az egészségtudatos táplálkozás fontosságára, ugyanakkor új technológiák alkalmazásával és cukormentestorta-receptekkel színesítsék a magyar cukrászatot.

A verseny idei győztese a Zöld Málna fantázianevű alkotás, Novák Ádám és Csonka László, a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászainak tortakülönlegessége. A nyertesek habkönnyű kreációjukban a színekkel játszanak: a torta piros, mint a málna, zöld, mint a pisztácia, ragyogó és elegáns, mint a rózsa. A zöld pisztácia-mousse kellemesen édes ízét az élénkpiros málnazselé savassága egészíti ki és a damaszkuszi rózsavíz teszi még különlegesebbé. A roppanós rétegben megjelenik a pisztácia, fehércsokoládéval kombinálva, a piskóta pedig fehérliszt helyett pisztácialisztből készült. A tortát fényes, málnapürés, rózsavizes réteg fedi és szárított rózsaszirmok teszik még kívánatosabbá. A Zöld Málna egy kiegyensúlyozott tápanyagértékkel és kellemes ízvilággal rendelkező, fantasztikus új sütemény. Egy szelet mindössze 10,5 gramm szénhidrátot tartalmaz, energiaértéke pedig 232,4 kilokalória (kcal), így jó választás lehet a cukorbetegeknek és az egészséges életmód híveinek egyaránt.

A Magyarország Cukormentes Tortájáról készített videó a következő hivatkozásra kattintva tekinthető meg:

Objektum doboz

Magyarország Cukormentes Tortáját az érdeklődők augusztus 19-től kóstolhatják meg a Szent István Nap rendezvényhelyszínén, a Magyar Ízek Utcáján és országszerte több száz cukrászdában.

Szent István Nap ünnepségsorozat szentistvannap.hu címen elérhető honlapján és hivatalos mobilalkalmazásában a rendezvények részletes programja, illetve az előadókkal és a műsoraikkal kapcsolatos tudnivalók mellett a Magyarország Cukormentes Tortáját árusító cukrászdák listáját is megtalálhatjuk.

Elolvasom a cikket