Hogyan segíthet a délutáni alvás legyőzni a hőséget?

Tanulmányok szerint egy ilyen szünet segíthet csökkenteni a stresszt és javíthatja a szív- és érrendszeri funkciókat. Így a szieszta szokássá tétele, különösen a forró nyári hónapokban, remek módja lehet annak, hogy nyugodt és produktív maradjon – magyarázta Dr. Sarah Bishop klinikai pszichológus.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy már egy rövid délutáni szunyókálás is fokozza a hangulatot, az éberséget és a teljesítményt. Egyébként egy NASA-kísérlet kimutatta, hogy egy 26 perces szundikálás 34%-kal növeli a pilóták és az űrhajósok teljesítményét. Ha tehát úgy érzi, hogy az energiája megcsappan, néha a legjobb megoldás, ha nem áll ellen a szunyókálásnak.

A mérték azonban mindenben jó: ne vigye túlzásba a szünet hosszát, különben rosszabbul érezheti magát, mint a pihenés előtt. Egy rövid délutáni szunyókálás csökkentheti a stressz-szintet és javíthatja az általános kognitív teljesítményt, de fontos, hogy kerüljük a 30 percnél hosszabb szunyókálást, különben az ellenkező hatást érhetjük el – mondta Rebecca Swain alvásszakértő a Sleep Expertnek.

Elolvasom a cikket