Így lehet a leggyorsabban enyhíteni az izomgörcsöket

Íme néhány a leghatékonyabb módszerek közül, amelyek segítenek gyorsan megszabadulni a kellemetlen érzéstől és visszaadni a test mozgékonyságát.

Nyújtás. A görcs oldásának egyik legegyszerűbb módja az izom nyújtása. Ehhez lassan és óvatosan kell olyan mozdulatokat végeznie, amelyek hasonlóak a sportoló által a gyakorlaton végzett mozdulatokhoz. Ha például a görcs a vádliizomban keletkezett, akkor álljon a lábujjára, és nyújtson felfelé.

Masszázs. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozza meg a görcsös izmot. Ez segít javítani a vérkeringést és enyhíteni a feszültséget.

Melegítés/hűtés. Ha valami meleg vagy hideg dolgot teszünk a görcsös területre, az segíthet a feszültség enyhítésében. Használhat fűtőpárnát, vagy a hő/hideg forrást egy bolyhos törölközőbe helyezheti. A legfontosabb, hogy igyekezzen elkerülni az égést vagy a fagyást.

Relaxáció. Néha egyszerű relaxáció is segíthet a görcs enyhítésében. Feküdjön a hátára, emelje fel a lábát, és hagyja ebben a helyzetben néhány percig.

A görcsök megelőzése

A gyakori görcsök egyik oka lehet a kiszáradás. Ezért fontos, hogy egész nap elegendő vizet igyon.

A rendszeres testmozgás, a séta segíthet megelőzni a görcsöket. Az orvosok és az edzők a fenntartható hatás érdekében legalább heti 3 alkalommal történő testmozgást javasolnak.

Elolvasom a cikket