Muszukajev Iszmail újra nyert, már a legjobb négy között van

Parádés birkózással kezdett a párizsi olimpián világbajnok birkózónk Muszukajev Iszmail, s a 65 kilogramm világbajnoki címvédője, kirgíz ellenfele ellen gyönyörű akciókkal mutatkozott be az első menetben, s a mérkőzés a másoadik negyed elején véget is ért, ellenfelét a bírók leléptették.

A párizsi olimpián birkózásban a magyarok közül elsőként a női 76 kilogrammban Nagy Bernadettre lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben az indiai Reetika ellen technikai tussal kapott ki első mérkőzésén.

Az indiai Reetika Reetika (piros) és Nagy Bernadett (kék) küzdelme a 76 kg-os női szabadfogású birkózók versenyén

Az indiai Reetika Reetika (piros) és Nagy Bernadett (kék) küzdelme a 76 kg-os női szabadfogású birkózók versenyén

Fotó: AFP/Punit Paranjpe

Nagy Bernadett lendületesen kezdett Reetika ellen, az indiai lányt figyelmeztették is a bíró. Sajnos azonban az első két pont az indiai volt, de az első menet végén a magyar versenyző két pontos akciót hajtott végre ellenfelén.

A második menetet Reetika kezdte jobban, most ő hajtott végre egy kétpontos akciót. Sajnos az indiai a következő akciót is megkontrázta. Bernadett nem bírt ellenfelével, aki újabb akciót hajtott végre, s így technikai tussal győzőtt.

Birkózásban szombaton mutatkozik be Párizsban a szabadfogású világbajnokunk, Muszukajev Iszmail, s a 65 kilogramm világbajnoki címvédőjeként akár érmet is szerezhet a súlycsoport vasárnapi zárásakor.

Öt magyar érdekelt a párizsi olimpia birkózóversenyein és közülük többen éremvárományosként léptek szőnyegre a Mars-mező Arénában, ám ez eddig egyiküknek sem sikerült. A tokiói olimpiához képest szinte teljesen kicserélődött a magyar csapat, a 2021-es küldöttségből csupán Muszukajev Iszmail lesz ott a francia fővárosban is, ő viszont egyértelműen azzal a céllal, hogy érmet szerezzen.

Muszukajev három éve lemaradt a dobogóról és ötödik lett, az elmúlt években azonban tovább erősítette pozícióját a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában, melyben 2022-ben Európa-bajnoki, tavaly Belgrádban pedig egészen szenzációs birkózással világbajnoki címet nyert.

A második körben az azeri Alyev ellen lépett szőnyegre Muszukajev, s ott folytatta, ahol az első körben abbahagyta. Az elő mentben öt pontos előnyre tett szert (6-1), majd ellenfelét súlyos sportszerűtlenségért intették. A második menetben tovább folytatódott a Muszukajev show, versenyzőnk már 10-3 vezetett, s fölényes győzelmet aratott egy korábbi világbajnok ellen.

Elolvasom a cikket