Tizenkét percnyi magyar gólcsend, mégis győzelem az uszodában + GALÉRIA

A negyeddöntőben az olaszokat a hollandok búcsúztatták el az elődöntőtől (11-8), az 5-8. helyért vívott mérkőzésen pedig Kanadát gázolták el (10-5). A mieink az Egyesült Államok együttesétől kaptak ki a negyeddöntőben (4-5), majd a helyosztó első találkozóján 12-9-re verték a görögöket. Az 5. helyért vívott összecsapás igazi presztízscsatának ígérkezett az egymást jól ismerő két, kicsit csalódott válogatott között a párizsi olimpián.

Az első negyedben a kapusoknak nem sok babér termett, egyetlen védésük sem volt. Mindkét csapat sok hibával játszott, eladott labdák sora váltotta egymást. A negyed vége előtt ötmétereshez jutottunk, ám azt Keszthelyi Rita, a magyar együttes házi gólkirálya a kapufára lőtte.

A 3-3-ra végződő első negyed után a másodikban mi ébredtünk fel először, Faragó Kamilla tíz méterről talált be (4-3). Emberelőnybe kerültünk, ám ezt sikerült úgy befejeznünk, hogy még a kapuralövés sem jött be. Tényleg érződött, hogy csalódott csapatok küzdelme ez a helyosztó. Gurisatti Gréta próbálta ezt megcáfolni, ő is átlövésből talált be (5-3). Az olaszok kétszer is szépítettek, majd emberelőnyből Keszthelyi lőtt a hálóba (6-5). Gurisatti újabb „cáfolatával” 7-5-re vezettünk. A védekezés nálunk sem működött, az olaszok egyenlítettek (7-7). Vályi az utolsó pillanatokban megszerezte a vezetést (8-7).

Szünet után az olaszok ötméteresből egyenlítettek (8-8). Jellemző a támadójátékunkra, hogy 13 emberelőnyből csupán ötöt lőttünk be, a sok gól pedig a védekezés gyengeségeit mutatta mindkét oldalon. A harmadik negyedben öt perc alatt egyetlen találat született, azt sem mi lőttük. A negyed végén az olaszok átvették a vezetést is (8-9).

A 4. negyedben tovább tartott a magyarok gyengélkedése, a harmadik játékrészt is figyelembe véve már tizenkét perce gólképtelen volt a magyar együttes. Az utolsó játékrészben is az olaszok találtak be (8-10), elúszni látszik a hajó, az olimpiai 5. hely. Tizenkét percnyi gólcsend után Keszthelyi betalált (9-10), de az öröm nem tartott sokáig, az olaszok azonnal válaszoltak (9-11). Gurisatti góljával feljöttünk 10-11-re, majd az utolsó percben Garda egyenlített (11-11).

A találkozó büntetőpárbajban dőlt el. Magyari Alda két büntetőt is megfogott, s a mieink 4-1-re nyertek.

Magyarország játékosai beugranak a vízbe a Magyarország-Olaszország női vízilabda 5-6. helyosztó mérkőzésen

Magyarország játékosai beugranak a vízbe a Magyarország-Olaszország női vízilabda 5-6. helyosztó mérkőzésen

Fotó: AFP/Andreas Solaro

Elolvasom a cikket