Világrekordot döntött Apollo, a beszélő papagáj + VIDEÓ

A madár a floridai Dalton és Victoria Masoné, mindketten tartalomkészítők. Apollo TikTok-profilja 2,8 millió követővel büszkélkedhet, és számos videója milliós nézettséget produkál, de YouTube-csatornájának is több mint 1,3 millió feliratkozója van.

A madárnak olyan objektumokat kellett felismernie, mint a bogár, könyv vagy zokni.

Apollót 2020-ban vásárolták meg, a háztartásban két rozsdássapkás papagáj él még. Apollo érkezése óta a pár Dr. Irene Pepperberg módszereivel és kedvenc jutalmával, a pisztáciával tanítja a madarat. Dr. Pepperberg az etológia területén az Alex nevű szürke jákópapagájjal végzett vizsgálatairól híres.

Alex rendkívül intelligens volt, többek között hatig tudott számolni, és számos tárgyat és színt felismert. Az állatot azzal a módszerrel tanították, amiben egy ember tanítja a madarat, egy másik madár pedig mellette tanul, és modellezi a helyes válaszokat. Apollónál is ezt a megközelítést alkalmazták.

Masonék annyit tanítanak neki, amennyi a mindennapi életbe belefér, és azzal foglalkoznak, amire Apollo éppen összpontosít. A pár munkájával a természetes intelligenciára próbálja felhívni a figyelmet.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket