Zelenszkij: Az ukrán hadsereg tudja, hogyan is kell meglepetést okozni

Volodimir Zelenszkij elnök dicsérte az ukrán hadsereget, amiért képes volt „meglepetést okozni” és eredményeket elérni, nem utalva közvetlenül az oroszországi régióban kialakult helyzetre, ahol Moszkva szerint Kijev határokon átnyúló támadást indított, írta a Reuters.

Úgy tűnik, az ukrán hadsereg egyelőre a szigorú hallgatás stratégiáját alkalmazza az oroszországi Kurszk térségében folytatott tevékenységgel kapcsolatban, ahol Moszkva szerint Kijev hadserege kedd óta tevékenykedik.

„Mindenki láthatja, hogy az ukrán hadsereg tudja, hogyan kell meglepetést okozni. És tudja, hogyan kell eredményeket elérni” – mondta Zelenszkij egy olyan eseményen, amelyen egy új digitális alkalmazást mutattak be, amely a hadsereg papírmunkájának csökkentésére szolgál.

„Ezt bizonyítja a harctér, ahol katonáink nemcsak ellenálltak a megszállók túlerőjének, hanem úgy rombolják azt, ahogyan az Ukrajna – államunk és függetlenségünk – védelméhez szükséges” – mondta a bemutatóról készült, a Telegram-on közzétett videóban.

Elolvasom a cikket