A legkalóriadúsabb alkoholtartalmú italok

Georgia Chilton táplálkozási szakértő öt olyan italt osztott meg, amit érdemes elkerülni, ha fittek akarunk maradni vagy fogyni szeretnénk, valamint néhány alternatívát is javasolt – írja a Mirror.

Chilton mindenekelőtt azt tanácsolta az embereknek, hogy kerüljék a sört. A szakértő szerint egy korsó sörben akár 300 kalória is lehet. Ezért, ha fogyni szeretnénk, azt javasolja, hogy válasszuk az alacsony alkoholtartalmú változatokat, amelyekben kevesebb a kalória.

Ezután következik a Pina Colada. Ezek a koktélok akár 400 kalóriát is tartalmazhatnak italonként, mivel az összetevők magas zsírtartalmúak. A magas zsír- és kalóriatartalmú kókusztejszínnel készült ananászlé „gyorsan növeli a cukortartalmat”. A táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy egy adag ital több mint 15 g zsírt tartalmazhat, ami a nők számára ajánlott napi adag ötöde. Ha valami egészségesebbre vágysz, kipróbálhatod a rumos kókuszvizet egy kis ananászlével, amely a szakértő szerint kevesebb cukrot és kalóriát tartalmaz, valamint hidratál – és csak körülbelül 150 kalóriát tartalmaz.

Egy másik népszerű, magas kalóriatartalmú nyári koktél a daiquiri. Ez akár 300 kalóriát is tartalmazhat egy italban. „Ezek gyakran előre elkészített mixekből készülnek, amelyek magas cukortartalmukról ismertek. Tekintettel erre, a vércukorszintben gyors csúcsot, majd csökkenést tapasztalunk, ami kihat az energiára és az éhségérzetre” – magyarázta a szakértő.

Ha tehát alternatívát keresel, Chilton egy klasszikus daiquirit javasolt friss lime-lével, egyszerű sziruppal és rummal, ami csak 120-150 kalóriát tartalmaz, és kevesebb cukrot.

A Long Island jeges tea szintén a listán van. Nemcsak hogy nagyon magas az alkoholtartalma, de nagyon kalóriadús is – italonként elképesztő 500 kalória.

A táplálkozási szakértő szerint: „A sok alkohol mellett a Long Island jeges tea kólát és szirupot is tartalmaz, amelyek mindkettő nagymértékben növeli a cukortartalmat. Helyette vodkaszódát javasolt egy csepp kólával, ami csak 100-150 kalóriát tartalmaz.

Az eszpresszó martini szintén a magas kalóriatartalmú italok listáján szerepel. Bár az ital 200 kalóriát tartalmaz adagonként, a probléma a koffein és az alkohol keverékében rejlik. „A koffein és az alkohol együttes fogyasztásának számos ellentétes hatása van, főként azért, mert az alkohol depresszív, a koffein pedig stimuláns. Ezek a hatások közé tartozik az alkohol okozta fáradtság és nyugtató hatás, valamint a fokozott éberségérzet, ami fokozott alkoholfogyasztáshoz vezethet„ – magyarázta.

Azt tanácsolta, hogy az alacsony kalóriatartalmú italok közül a mindössze 80 kalóriás proseccót, vagy a szódavizet, mint koktélalapot, mindössze 95 kalóriával érdemes keresni.

Elolvasom a cikket