Bronzmérkőzés félidőben: Magyarország-Egyesült Államok 3-4

Az Egyesült Államok együttese (6-10) a szerbektől, míg a magyar a horvátoktól büntetőpárbajban (12-15) szenvedett vereséget és maradt le a fináléról a párizsi olimpián. A bronzmeccsek általában a világversenyeken a csalódott csapatok bágyadt összecsapását szokta hozni, de a tét egy ötkarikás játékon mégis csak nagy: arról dönt, melyik együttes állhat fel a dobogóra.

Az amerikaiak emberelőnyből már a 2. percben megszerezték a vezetést, de viszonylag gyorsan jött a válasz, Zalánki ugyancsak fórból a jobb felső sarokba bombázott (1-1). Újabb amerikai előny, amiből ők betaláltak, mi viszont Zalánki révén csak kapufáig jutottunk (1-2). A negyed végén Hárairól a sapkát is letépték a kőkeményen védekező amerikaiak, előnybe kerültünk, amit Varga Dénes kíméletlenül kihasznált (2-2). Már-már úgy tűnt, döntetlennel zárul az első játékrész, amikor ellenfelünk két másodperccel a vége előtt közvetlen közelről betalált (2-3).

A 2. negyedben előnybe kerültünk, négyszer is tüzeltünk, de hol a kapus, hol a kapufa, hol a blokk hárított. Az amerikaiak szoros emberfogással védekeztek, ami nem ízlett a mieinknek, a lövőink nyakán lógtak, s így nehéz helyzetet kialakítani. Szinte törvényszerű, hogy a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat: Cupido révén növelték előnyüket az amerikaiak (2-4). Manhersz törte meg aztán a jeget, bődületes felső sarkos bombával (3-4). Az utolsó pillanatokban majdnem sikerült egyenlíteni, Zalánki megúszott, ám Varga Dénes a büntetőt kihagyta.

Elolvasom a cikket