Csecsen parancsnok: a Kurszki a döntő ütközet

A Telegram-csatornáján szombaton közzétett videóban Alaudinov, akit 2024 áprilisában neveztek ki az orosz fegyveres erők katonai-politikai főigazgatóságának helyettes vezetőjévé, azt mondta, hogy „elképzelhetetlen”, hogy Oroszországot legyőzzék a csatatéren. A megjegyzéseket az ukrajnai behatolással kapcsolatban tette, amely a határ menti Kurszk térségében történt, és amely a legnagyobb támadás orosz terület ellen a szomszédos államok közötti konfliktus 2022 februárjában történt kirobbanása óta.

„Nem látok okot arra, hogy kételkedjenek, hogy azt gondolják, hogy akár el is veszíthetjük ezt a csatát” – mondta, miközben felhívást intézett ahhoz, hogy minél többen csatlakozzanak a hadsereghez.

„Arra kérek mindenkit, hogy döntsenek ebben a csatában. A döntő csatában” – tette hozzá: „Mert e csata után Ukrajna el fog bukni”, valamint a NATO, Európa, az Egyesült Államok és „mindazok, akik támogatják Ukrajnát”.

Megjegyezte, hogy amerikaiakat, lengyeleket, angolokat és franciákat láttak Kijevért harcolni.

„Nincs helyetek… a mi földünkön, és mindent megteszünk, hogy távol tartsunk benneteket” – mondta, hangsúlyozva, hogy „Oroszország egységesebb, mint valaha, mi olyan erő vagyunk, amelyet senki sem állíthat meg”.

A behatolás keddi kezdete óta az ukrán hadsereg közel 1120 katonát és 140 páncélozott járművet vesztett – közölte az orosz védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy az előrenyomulást megállították.

Moszkva provokációnak nevezte a rajtaütést, és azzal vádolta Kijevet, hogy civileket és a térség polgári infrastruktúráját veszi célba.

Elolvasom a cikket