Három fontos elem a csontok erősségéért

Érdemes a kálciummal kezdeni a sort – emeli ki a Telegram csatorna szakértő orvosa. A 19 és 50 év közötti nőknek napi 1000 milligramm kalciumra van szükségük, vagy 1200 mg-ra, ha idősebbek. A 19 és 70 év közötti férfiaknak 1000 mg-ra van szükségük, vagy 1200 mg-ra, ha idősebbek. A kalciumot tejtermékekből, halból és leveles zöldségekből nyerjük. Egy csésze tej például 300 mg kalciumot tartalmaz.

A második fontos dolog a D-vitamin, amely elengedhetetlen a csontok egészségéhez, mivel segíti a szervezet kálcium felszívódását. A szervezet ezt a vitamint nem állítja elő önmagában, ezért bizonyos ételeket kell enni, vagy étrend-kiegészítőket kell szedni. Tonhalkonzerv, szivárványos pisztráng, lazac, gomba, tojássárgája és tej mind nagyszerű választás.

A harmadik a fehérje. Elengedhetetlen a csontok egészségének megőrzéséhez. A fehérjeforrások közé tartozik a sovány hús, a baromfi, a hal, a tenger gyümölcsei, a tojás, a tejtermékek, a diófélék, a hüvelyesek, a csicseriborsó és a tofu – tanácsolja az orvos.

Elolvasom a cikket