Három másodperccel a vége előtt veszített Muszukajev

Muszukajev Iszmail az Európa-bajnok albán Islam Dudaevvel birkózott ma délben az olimpiai bronzéremért, miután az amerikai világbajnok Retherford nem állt mérlegre vasárnap reggel, s emiatt kiesett.

Muszukajev az elődöntőben legnagyobb riválisával, a világbajnok és háromszoros Ázsia-bajnok iráni Rahman Amuzadhalilivel mérte össze a tudását, s már az első menetben technikai tussal vereséget szenvedett. A negyeddöntőben ugyanakkor a magyar versenyző a háromszoros világbajnokot, az azeri Haji Aliyevet 10–3-as pontozással mosta le a 65 kilós szabadfogásúak között, s ezzel bejutott az elődöntőbe. Így már akkor biztossá vált, hogy a Tokiói olimpia ötödik helyezettje ezúttal Párizsban éremért birkózhat.

A magyar birkózó volt kezdeményezőbb, az albánt figyelmeztették is passzivitás miatt, ám aztán Dudaev megkontrázta. Az albán előbb egy két pontos, majd egy négy pontos akciót hajtott végre Muszukajeven (0-6). Ekkor a magyar támadott újra, s sikerült is szépítenie egy két pontos dobással (2-6). A következő akciónál mindkét versenyzőnek két-két pontot ítéltek meg a bírók, sőt aztán Muszukajev 6-8-ra zárkózott.

A második menet sem kezdődött jól, az albán kétszer is újabb két pontos akciót hajtott végre, míg a magyar csupán egyet (8-12). Az utolsó percben Muszukajev négy pontos akciót csinált (12-12). A magyar azonban a szőnyeg elhagyása miatt vesztett, ezt ugyanis egy ponttal az albán javára ítélték. A magyar versenyző 13-12-re veszített, így csak ötödik.

Elolvasom a cikket