Harry herceg és Meghan Markle ezért nem tér vissza Angliába

Harry az interjúban arról beszélt, nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy valaki Meghan életére törne, amennyiben a hercegné újra betenné a lábát az Egyesült Királyságba.

Legyen szó késről vagy savról, vagy bármi másról, ezek a dolgok aggasztanak engem. Ez az egyik oka annak, amiért biztosan nem hozom vissza feleségemet ebbe az országba – mondta.

Meghan Markle utoljára 2022. szeptemberében, Erzsébet királynő temetésekor járt az Egyesült Királyságban, ugyanebben az évben pedig Neil Basu, a Metropolitan Police terrorelhárítási részlegének korábbi vezetője pedig elmondta, Meghan valóban kapott fenyegetéseket, míg az országban élt.

Csaptaink vizsgálatot indítottak. A fenyegetések miatt több eljárás is indult – árulta el akkor Basu.

Nem kapnak védelmet

Mint ismert nem sokkal azután, hogy Harry és Meghan kiléptek a királyi család kötelékéből automatikusan elvesztették a részükre biztosított rendőri védelmet. Bár Sussex hercege felajánlotta, hogy fedezi a biztonsági költségeket, ezt az ajánlatot elutasították, sőt nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság is fenntartotta a biztonsági leminősítésről szóló döntést. Harry egyébként fellebbezést tervez a döntés ellen, valamint kijelentette, hogy két gyermekének – Archie herceg és Lilibet hercegnő – rendőri védelemre lenne szükségük, hogy otthon érezhessék magukat édesapjuk szülőhazjában.

Az Egyesült Királyság az otthonom és központi helyet foglal el a gyermekeim örökségében. Ez egy olyan hely, ahol szeretném, ha otthon érezhetnék magukat, ám ez nem történhet meg, amíg nincs arra lehetőség, hogy biztonságban tartsam őket, amíg az országban vannak – mondta korábban Harry, továbbá hozzátette:

Harry többször volt otthon.

Harry és Meghan 2020-ban költöztek Kaliforniába, Harry azóta többször is járt otthon, a családi viszályok ellenére 2023 májusában az apja, Károly király koronázásán is részt vett, idén pedig azt követően is Angliába utazott, hogy megtudta, az apja rákbetegséggel küzd.

Elolvasom a cikket