Hét ok, amiért érdemes mogyoróvajat enni

1. Fehérjében gazdag: A mogyoróvaj nagyszerű növényi fehérjeforrás, amely segíti az izmok építését és regenerálódását. Kiváló választás reggelire, edzés után vagy akár egy gyors snackként.

2. Tele van egészséges zsírokkal: A mogyoróvajban található egyszeresen telítetlen zsírok jót tesznek a szívnek, és segítenek fenntartani az egészséges koleszterinszintet.

3. Hosszan tartó teltségérzet: A magas zsírtartalom és a fehérjék együttesen hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak, így a mogyoróvaj segíthet elkerülni a nassolásokat és támogatni a fogyókúrát. Persze, mint mindent, ezt is fogyaszd mértékkel, hiszen bővelkedik a kalóriákban.

4. Tápanyagokban gazdag: A mogyoróvaj bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a magnézium, niacin, E-vitamin és B6-vitamin, amelyek mind hozzájárulnak az általános egészséghez és energiához.

5. Javítja a hangulatot: A mogyoróvaj tartalmaz egy triptofán nevű aminosavat, amely segíthet a szerotoninszint növelésében, ezáltal javítva a hangulatot és csökkenti a stresszt.

6. Többféle felhasználás: A mogyoróvaj rendkívül sokoldalú; fogyaszthatod pirítóson, smoothie-ban, zabkásában vagy akár sütemények alapanyagaként is. Mindig megtalálhatod a módját, hogy beilleszd az étrendedbe!

7. Erősödnek a csontok is: Az erős csontokhoz kalciumra van szükség, ám ennek a rendkívül fontos ásványi anyagnak el is kell jutnia a csontokig. Ebben is segít a mogyoróvaj, mégpedig a magas K-vitamin tartalmával, mely elengedhetetlen a kalcium-szállításban.

8. A cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti

A diabétesz lassan népbetegséggé válik. Az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú diabétesz kialakulása életmódbeli hiányosságok miatt, rossz táplálkozási szokások mentén alakulhat ki. A mogyoróvaj azonban csökkentheti a kockázatot, ha heti 5 alkalommal, napi 2 kanállal fogyasszon belőle.

Elolvasom a cikket