Hibátlan lovaglással az öttusázó Gulyás Michelle második a döntőben az olimpián

A női öttusa 2000 óta szerepel az olimpiák programjában, az eddigi hat játékon a magyarok két érmet nyertek, Vörös Zsuzsanna 2004-ben aranyérmes, három éve Tokióban Kovács Sarolta bronzérmes lett. Reménykedtünk öttusázóink megszerzik a harmadik érmünket Párizsban.

Erre elsősorban Gulyás Michelle-nek volt esélyes, mert remekül vívott, 24 ellenfelét győzte le és 11-től kapott ki, ezzel 245 ponttal a második helyen végzett. A körvívás pontszámait beleszámítanak a döntő eredményébe. Mérsékeltebben szerepelt Guzi Blanka, aki 15 asszót nyert és 20 vereséget szenvedett, így csak a 200 ponttal a 17. helyen állva kezdhette el döntőben a lovaglást.

A DVTK 25 éves öttusázója újoncként jól irányította Flamenco nevű lovát, s verőhiba nélkül, s a szintidőn belül ért célba, s így a maximális 300-zal növelte pontjainak a számát.

A 18 fős mezőnyben második helyen álló Gulyás nagyon magabiztos lovaglással szintén hibátlanul teljesítette a tíz akadállyal nehezített pályát, s összetettben megőrizte a második helyezését.

Elolvasom a cikket