Kitálalt Trump kampánystábja: komolyan meghackelték őket

Steven Cheung, a Trump-kampány szóvivője közleményében idézte az amerikai kormány közelmúltbeli nyilatkozatait, amelyekben azzal vádolták Iránt, hogy lehetőséget keresnek arra, hogy megakadályozzák Trump visszatérését a Fehér Házba. A Microsoft pénteken közzétett kiber fenyegetettségi kutatása szintén azt tartalmazta, hogy Irán feltörte az egyik kampányt.

A WSJ cikke alapján nem világos, hogy milyen mértékű a kampány kára.

Az Irán által elkövetett hackertámadás veszélye azonban megrázhatja az amúgy is viharos elnökválasztási kampányt.

Mi történt pontosan?

A cikk megjegyzi: a kampány nem mutatott fel semmilyen bizonyítékot azzal kapcsolatban, hogy valóban Irán követte el a támadást, hanem csak a Microsoft által nyilvánosságra hozott információkra utaltak.

A Microsoft megállapításai között szerepel, hogy egy, az iráni Iszlám Forradalmi Gárdához köthető csoport sikeresen feltörte az amerikai elnökválasztási kampány egy korábbi tanácsadójának e-mail fiókját.

A Microsoft nem azonosította a volt tanácsadót vagy az elnökválasztási kampányt, de azt mondta, hogy Irán júniusban a kompromittált e-mail fiókot arra használta, hogy üzeneteket küldjön egy magas rangú tisztviselőnek, aki még mindig a kampánynak dolgozik.

A Microsoft nem kívánta kommentálni a Trump-kampány feltételezett meghackelését.

Az FBI közleményben közölte, hogy „tudomásul vettük a médiajelentéseket. Elutasítjuk a további kommentálást.”

Az amerikai titkosszolgálatok a múlt hónapban azt állították, hogy Irán online befolyásolási műveletekkel próbált ártani Trump elnökválasztási kampányának, attól tartva, hogy a republikánus jelölt visszatérése a hatalomba elmérgesítené a kapcsolatokat Washington és Teherán között.

Politico szombat délután arról írt, hogy az oldal július vége óta „névtelen fiókból e-maileket kapott Trump műveletén belüli dokumentumokkal”. Ez egybevág a Microsoft valamint a Trump kampány közléseivel is.

Elolvasom a cikket