Nem kezdi meg a középiskolát György herceg

Mint ismert, György herceg a Lambrook magániskolába jár testvéreivel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel, de annak ellenére, hogy György befejezte a hatodik évfolyamot, a kis trónörökös, aki második az öröklési sorban édesapja után, még nem kezdi el a középiskolát.

Gyerekek ezrei várják, hogy néhány héten belül elkezdjék a középiskolát, de György herceg nincs köztük. A kis herceg nemrég betöltötte a 11. életévét – ebben a korban a legtöbb lány és fiú az Egyesült Királyságban átmegy az általános iskolából a középiskolába.

Annak, hogy a herceg miért nem így tesz, azonban teljesen egyszerű az oka – a jelenlegi iskolája ugyanis 3-tól 13 éves korig neveli a tanulókat, egészen addig, amíg el nem érik a 8. osztályt. Ennek eredményeképpen a hercegnek még két éve van hátra a középiskola előtt – írja a Mirror.

Az nem ismert, hogy György a Lambrook befejezése után hol folytatja a középiskolai tanulmányait, bár az egyik versenyző a northamptonshire-i székhelyű Oundle School, amelyet Nagy-Britannia egyik vezető koedukált bentlakásos és nappali iskolájaként tartanak számon.

Elolvasom a cikket