Újra színpadra áll Céline Dion

„Hihetetlenül érzelmes volt Céline előadása és hatalmas diadal is ez a számára, mert soha nem hitte el, hogy visszatér a színpadra. Környezete és az orvosai is azt mondták neki, ez lehetetlen, így igazi csodának tartja hogy megnyithatta a párizsi olimpiát” – nyilatkozta egy ismerőse az OK-nak. Hozzátette, Céline nem adja fel és elhatározta, hogy újra közönség elé áll. Mások azt mondják, ez volt a végső visszatérése, amiért keményen dolgozott és végül megadatott neki, de ő ezt cáfolja.

Újabb fellépést tervez

„Eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa, mindenki tévedett, amikor azt mondta, nem fog énekelni többet” – mondta egy bizalmasa. „Ez nem jelenti azt, hogy kijutott az erdőből vagy túl van ezen a szörnyű betegségen, még hosszú út áll előtte. Minden nap küzdenie kell a gyógyulásáért, de nem adja fel, és folytatni kívánja a küzdelmet, és ezzel pozitív példát szeretne mutatni” – tette hozzá a bennfentes a merevember-szindrómával kapcsolatban, amely ritka, neurológiai rendellenesség, amely fájdalmas izomgörcsöket okozhat, megnehezítve a korábban könnyű tevékenységek és mozgások elvégzését és Dion hangjára is rányomta a bélyegét.

„Én csak énekelni tudok”

A betegségével folytatott kemény harcáról dokumentumfilm is készült, melynek egy részletében bemutatják, hogy az énekesnő próbál ugyan énekelni, de nem sikerül. A felvételen Céline Dion ezután könnyekben tör ki. „Olyan érzés volt, mintha valaki fojtogatna” – mondta korábban Céline Dion arról, hogy milyen érzés a merevember-szindrómával élve énekelni. „Pedig én csak énekelni tudok. Ez az, amit egész életemben csináltam. És ezt szeretem a legjobban csinálni.”

Céline Dion betegségének kezdeti tüneteiről: már 17 évvel ezelőtt jelentkeztek

Az énekesbő a 2008-as világkörüli turnéja során már küzdött a tünetekkel. Nemrégiben napvilágot látott szívszorító felvételek mutatják be, hogyan kezdődtek, hogy melyek voltak a betegség első tünetei a Taking Chances turné alatt. Az énekesnő 2010-es, Celine: A világ szemén keresztül című dokumentumfilmből származó felvételeken az orvosainak panaszkodik elviselhetetlen görcsökről és megfázásszerű tünetekről, amelyek már akkor is akadályozták az éneklésben, később pedig még súlyosabb gondjai adódtak. „A legfőbb problémám most a nyakam, nem tudom ellazítani a nyakamat, így nem tudom ellazítani a hangszálaimat sem, és nem tudok megfelelően énekelni (…) és nem is az a legnagyobb baj, hogy nem tudom kiénekelni a magas hangokat, hanem hogy görcsölök, görcsöl a szemöldököm, görcsölnek a füleim” – nyilatkozta.

Elolvasom a cikket