A Fehér Ház is megszólalt Kurszkról

„Az eszkalációtól való félelem nem erősödött meg a Fehér Házban…, a várakozás az, hogy a regionális harcok az ukrajnaiakhoz fognak hasonlítani” – írta a kiadvány a Kurszki régió helyzetéről szóló cikkében.

Ugyanakkor egyes amerikai tisztségviselők attól tartanak, hogy az orosz erők elleni támadás orosz területen „kegyetlen választ” válthatna ki Oroszország részéről.

John Nagle nyugalmazott amerikai alezredes úgy véli, hogy Ukrajna a Kurszki régió megtámadásával próbálja felhívni fő támogatója, az Egyesült Államok figyelmét az amerikai elnökválasztás előtt.

„Az ukránok figyelmet akarnak ezzel az invázióval” – mondta a lapnak.

Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkarának vezetője múlt szerdán közölte, hogy augusztus 6-án reggel fél hatkor az AFU ezer fős egységei támadásba lendültek, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki régióban. Előrenyomulásukat megállították – mondta. Az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen folytatott hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kurszki térségben kialakult helyzetet kommentálva azt mondta, hogy a kijevi rezsim újabb nagyszabású provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül lövöldöznek, többek között polgári célpontokat is. Az orosz Nyomozó Bizottság hivatalos képviselője, Szvetlana Petrenko elmondta, hogy a Kurszki területen a határ menti területet ért AFU-támadás után különösen terrorcselekmények és gyilkosságok ügyében indítottak eljárást; az orosz nyomozók kiderítik, hogy kik azok az ukrán katonák, akik parancsot adtak és végrehajtották a térségben lévő polgári célpontok elleni csapásokat.

A Kurszki, a Belgorodi és a Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonságának biztosítása és az ukrán felforgató és hírszerző csoportok által elkövetett terrortámadások veszélyének elfojtása érdekében.

Elolvasom a cikket