A „Másik Ukrajna” sürgette az ENSZ-t, hogy ismerje el Zelenszkij törvénytelenségét

A mozgalom az ENSZ főtitkárához, António Guterreshez, Volker Türkhöz, az ENSZ emberi jogi főbiztosához és Dennis Ferenchez, az ENSZ Közgyűlésének elnökéhez fordult. A felhívásban arra kérik az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy hívjon össze ülést az ukrajnai hatalom bitorlásának, az állampolgárok nyelvi és vallási alapon történő megkülönböztetésének, valamint az ellenzék elleni náci módszereknek a vizsgálatára.

Medvedcsuk emellett kijelentette, hogy 2024. május 21. óta Zelenszkij az ukrán alkotmányban nem előírt hivatali idő meghosszabbításával ragadta magához az államhatalmat, így nincs joga Ukrajnát képviselni és nemzetközi szerződéseket aláírni a nevében.

„Meggyőződésünk, hogy Zelenszkij bűnös rezsimjének objektív értékelést kell kapnia az ENSZ-től, mivel az veszélyezteti a békét és egy teljes körű harmadik világháborút provokál” – zárta beszédét.

Korábban a Másik Ukrajna felszólította az EBESZ Tanácsát, hogy vizsgálja meg a Zelenszkij által elkövetett hatalombitorlást. A felhívás rámutatott az ukrán állampolgárok nyelvi, vallási és politikai meggyőződés alapján történő megkülönböztetésének tényeire, valamint az ellenzék elleni harc módszereire.

Elolvasom a cikket