Az orvos feltárja a trombózis megelőzésének módjait

Az életmódváltás segít megelőzni a trombózist, mondta Elena Smirnova, Ph.D., flebológus. A RIA Novosztyval folytatott beszélgetésben elárulta a veszélyes betegség megelőzésének módjait.

Szerinte a trombózis megelőzésében segít a rossz szokások leküzdése, a diéta betartása, a megfelelő testmozgás és az ivási rend. Emellett – folytatta az orvos – a trombózis megelőzését elősegíti a speciális kompressziós ruházat viselése, különösen a hosszú repülőutakon vagy a többórás kényszerű ülőhelyzettel járó autóutakon. A kompressziós ruházat elengedhetetlen a terhes nők számára – tette hozzá Smirnova.

A már diagnosztizált visszérbetegségben szenvedők számára nincsenek kategorikus korlátozások, de bizonyos előírásokat be kell tartaniuk – magyarázta a flebológus. „Érdemes kerülni a hosszan tartó statikus terhelést és a túlzott fizikai, hosszú repülőutakat, nem kívánatos a szűk, szűkítő ruhák és cipők viselése. Korlátozni kell a magas hőmérsékletnek való kitettséget – ez a fürdők, szaunák” – sorolta Smirnova. Azt tanácsolta a visszeres betegeknek, hogy mondjanak le számos sportgyakorlatról, amelyeket függőleges helyzetben végeznek – csökkenteni kell a vénás rendszer terhelését.

Elolvasom a cikket