Az Újpest sem nyeretlen már

MH/MTI
2024. augusztus 12. hétfő. 7:55
Frissítve: 2024. augusztus 12. 8:03

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, ennek megfelelően az első védenivalója Tóthnak volt. A vendégek első lehetőségére húsz percet kellett várni, de amikor úgy tűnt, hogy kiegyenlítettebbé válik a találkozó, épp akkor szerzett vezetést a hazai csapat, miután Ljujic hajszálpontosan kilőtte a jobb felső sarkot. A bekapott gól nem törte meg a Fehérvárt, de Piscitelli bravúrjának köszönhetően nem sikerült egyenlítenie. A szünet előtti percekben a lila-fehérek megint fölénybe kerültek, ezt kihasználva pedig megtriplázták az előnyüket.

Néhány perccel a térfélcserét követően a fővárosiak Tajti góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben a székesfehérváriak küzdöttek a becsületgólért, azonban Piscitelli védései és a pontatlan befejezések miatt ez eleinte nem jött össze, a hajrában aztán Kovács Patrik fejesével sikerült szépíteni.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 4-1 (3-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző, v.: Berke
gólszerzők: Ljujic (24.), Brodic (42.), Nunes (45+2.), Tajti (53.), illetve Kovács P. (90.)
sárga lap: Csongvai (57.)

Újpest FC: Piscitelli – Bese (Babós, 82.), Nunes, Gergényi – Baranyai (Simon K., 55.), Tajti, Ljujic (Dénes, 71.), Tamás – Brodic, Karamoko (Mucsányi, 82.), Geiger (Radosevic, 55.)

Fehérvár FC: Tóth B. – Huszti, Serafimov, Spandler, Milicevic – Csongvai – Katona M. (Kovács M., a szünetben), Melnyik (Bedi, a szünetben), Christensen (Stefanelli, 70.), Pető (Babos, 70.) – Gradisar (Kovács P., a szünetben)

Elolvasom a cikket