Egy férfi sokkolta az orvosokat a vérének színével

Egy 36 éves férfi légszomjra, gyakori hányásra, sárga szemekre és bőrre panaszkodva ment be a kórházba. Az orvos azonnal gyanította, hogy a betegnek akut hepatitise van, de megdöbbent, amikor vérvételkor meglátta a vér szokatlan színét – adta hírül a Sports.kz.

Az elemzés 337 µmol/l koleszterinszintet és 17,8 mmol/l trigliceridszintet mutatott ki, ami tízszer magasabb volt az átlagosnál! A következő sokk a vérátömlesztésnél várta az orvosokat. Röviddel a szűrőgép beindítása után egy kis zacskó sárga zsírral telt meg.

A betegnél végül négy veszélyes betegséget diagnosztizáltak:

– Akut hepatitis okozta sárgaság.

– Alkoholos májbetegség. Az orvosok biztosak benne, hogy ennek a bizonyos szervnek a súlyos károsodása okozta a vér zöld színűvé válását.

– Diabéteszes ketoacidózis – a cukorbetegség potenciálisan életveszélyes szövődménye, amelyről nem is tudta, hogy fennáll.

– Hyperlipidaemia – a vérben lévő lipidek/zsírok emelkedett szintje. A rossz és ellenőrizetlen táplálkozás következménye.

Csak maga a beteg volt jobban megdöbbenve, mint az orvosok. A vérátömlesztési szakaszban a férfi, aki évek óta naponta fogyasztott alkoholt, megígérte, hogy soha többé nem nyúl egy üveghez sem, és elkezdett odafigyelni a diétájára. Kár, hogy ez a felismerés csak azután jutott el a fiatalemberhez, hogy tönkretette az egészségét.

Elolvasom a cikket