Így enyhítse a depressziót

A Sanghaji Jiao Tong Egyetem orvosi karának tudósai megállapították, hogy a klasszikus zene antidepresszáns hatású lehet az agyban a hallókéreg és a jutalmazási rendszer közötti idegi szinkronizálása miatt – számol be a Sports.kz .

A vizsgálatban 13, kezelésre rezisztens depresszióban szenvedő személy vett részt. Minden résztvevőnek beültették az agyi elektródákat, amelyek az előagy két része közötti kommunikációt figyelik: a szubkortikális limbikus mag (BNST) és a szomszédos mag (NAc) közötti kommunikációt.

A résztvevők agyi aktivitását figyelve klasszikus zene hallgatása közben a tudósok megállapították, hogy annak antidepresszáns hatása a hallókéreg – az agy érzékszervi információk feldolgozásáért felelős része – és a jutalmazási rendszer közötti idegi oszcillációk szinkronizálásával jön létre. Ez az agyi struktúrák és idegpályák gyűjteménye, amely az érzelmi információk feldolgozásáért és a viselkedés szabályozásáért felelős, és az örömérzetet biztosítja.

A tudósok azt is megállapították, hogy a depressziós tünetek enyhülése nagyobb mértékű volt a klasszikus zenét kedvelőknél. A többi önkéntesnél az antidepresszáns hatás nem volt olyan kifejezett.

Elolvasom a cikket