III. Károly király furcsa hobbija

Az azonban már a korai években egyértelművé vált, hogy a természetet nagyon szereti, imád erdei sétákat tenni, és a növény-, illetve állatvilág teljesen lenyűgözi. A kertészkedés is mindig örömet jelentett számára, és ez a mai napig az egyik kedvenc elfoglaltsága.

A természethez és a kertekhez kötődik egy másik hobbija is, amit már korábban is nagyon kedvelt, ám ezzel még a családtagjait is megdöbbentette.

III. Károly király visszatért a hobbijához

Mint kiderült, az uralkodó manapság is rengeteg időt tölt a különböző birtokain azért, hogy a kerteket megtervezze, és maga is szívesen ültet virágokat, facsemetéket, de akkor sem jön zavarba, ha fel kell ásni egy kisebb területet.

Jennie Bond királyi szakértő arról beszélt, hogy III. Károly király nemrégiben újratelepítette a sandringhami birtokon korábban már megvalósított, később pedig lebontott labirintusrendszert. Hatalmas örömet okozott számára, hogy a sövényből létrehozott különleges útvesztőből könnyedén sikerült kitalálnia.

Mint kiderült, II. Erzsébet királynő maga is furcsállotta fia szenvedélyét, azonban a szakértő szerint most így reagálna:

„Biztos vagyok benne, hogy a néhai királynő jól mulatna azon, hogy a fia még mindig az egyik kedvenc gyerekkori tevékenységének hódol. Kisfiúként órákat töltött azzal, hogy megtalálja az utat ezekből a labirintusokból.”

Ez egyébként a harmadik labirintus, ugyanis III. Károly király más birtokon korábban már két hasonlót is emeltetett: az egyik egy japán stílusú kert a Dumfries House-ban, amit 2016-ban avatott fel, a másik pedig egy különleges, virág formájú útvesztő Balmoralban.

Elolvasom a cikket