Négy gyógynövény titkos hatásai

Jamaikában a citromfű a „lázfű” becenévre hallgat, mivel a test hűtésére és a nátha kezelésére használják. Az illatos összetevői izzasztó hatásúak. A citromfű levelei frissítő és regeneráló hatásúak, és felemelő azok számára, akik érzelmi vagy fizikai kiégéssel és kimerültséggel küzdenek. Forró fürdőbe téve a tiszta örömteli energiát és élénkítő illatot árasztanak.

Egy csésze citromfűtea vagy a levelek elrágcsálása megnyugtató gyógyír lehet a gyomorpanaszokra. A megbízható görcsoldó, a citromfű tea vagy tinktúra a menstruációs görcsöket is enyhítheti. A szárított citromfűből frissítő hideg tea készíthető.

A borsmenta enyhítő és földelő energiával rendelkezik. A cickafarkfűvel és a bodzavirággal együtt része a hagyományos gyógynövénytriónak, amelyet meleg teaként adnak a láz csökkentésére. A borsmenta izzasztó hatású, eloszlatja a hőt és enyhítő izzadást vált ki. A tea mentolos gőzének belélegzése segíthet a tüdőben lévő váladék feloldásában és az orrmelléküregek megnyitásában.

A gyógynövény megelőzheti a nehéz, zsíros ételek fogyasztása miatti hányingert, és olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek ellazítják az emésztőrendszer izmait, enyhítik a puffadást és lehetővé teszik a levegő távozását. Súlyos esetekben a borsmenta illóolajat tartalmazó kapszulákat görcsoldóként szedik a fájdalmas irritábilis bélműködésre.

A lonc régóta elismert hírnévnek örvend a láz, a megfázás és az influenza, a tüdőgyulladás és a hörghurut kezelésében. Ázsiából származó kutatások rámutatnak a lonc vírusellenes, antibakteriális és koleszterinkiegyenlítő értékére.

A lonc trombitaszerű virágainak hűsítő, gyulladáscsökkentő hatása van. A loncvirággal átitatott méz kanalanként fogyasztva köhögés és torokfájás esetén kellemes módja ennek a jó közérzetet adó gyógymódnak. A loncfű infúzióját gyógyító lemosóként használhatjuk bőrirritációkra, fertőzésekre és kiütésekre.

Az ebbe a hűtött folyadékba áztatott törölköző ápolja a fejfájást, vagy nyugtató hatású, ha a zsenge, leégett bőrre kenjük. Ennek a vírusellenes virágos infúziónak a ködösítése csillapítja a fájdalmas herpeszes hólyagokat és az övsömörös kiütéseket.

A kamilla figyelemre méltó képessége, hogy egyszerre képes nyugtatni, hűsíteni és helyrehozni, akár kenőcsben, akár hideg teában. A nyugtató hatás leveszi a feszültséget a dühös idegvégződésekről, amikor azok viszketést és fájdalmat jeleznek.

Helyileg alkalmazva a kamilla csökkenti a vörös, viszkető bőr tüneteit, amelyek olyan állapotokhoz kapcsolódnak, mint az ekcéma, a seborrheás dermatitis, a pikkelysömör és a rosacea. Egy csípésre, egy nedves kamillateás zacskó használható borogatásként. Tegye a teafüveget néhány percre meleg vízbe, hogy aktiválja a benne rejlő potenciált.

A kamilla teákban és kenőcsökben hűsít és helyrehozza a szervezetet.

Frissítse fel a fakó reggeli arcbőrt egy egyszerű kamillatea jégkockával. Áztasson egy puha ruhát kamillatea fagyasztóba, hogy azonnali enyhülést nyújtson a fogzástól szenvedő csecsemőknek.

Elolvasom a cikket