Veszélyben a hercegi pár?

Pár hónappal ezelőtt Harry herceg és Meghan Markle Nigériába utaztak. Az országban pár napos látogatást tettek, és számos hivatalos programon részt vettek, iskolákban tettek látogatást, illetve beszéltek az ország vezetőivel. Az utazást már akkor nagyon sokat kritizálták, a brit királyi család szakértői szerint a hercegi pár úgy viselkedett, mintha az uralkodót képviselték volna – olvasható az Elle.hu-n.

A szakértők többször kritizálták Harry herceg és Meghan Markle döntését. Elárulták, a külföldi utak előtt pontos egyeztetés zajlik a külügyminisztériumok között, ami ebben az esetben nagy valószínűséggel elmaradt. A kolumbiai út kapcsán szintén felmerültek ezek a problémák.

„Biztos vagyok benne, hogy Meghan és Harry jól átgondolták, de itt mindenki arról beszél, hogy nyilvánvalóan manipulálják őket” – nyilatkozta egy kolumbiai forrás a Mail on Sunday számára.

A szakértők szerint a kolumbiai kormány Harry herceg és Meghan Markle látogatását mondhatni eszközként szeretné használni. Éppen emiatt könnyedén manipulálhatják őket, ami hosszabb távon akár a hírnevüket is negatívan befolyásolhatja.

A hercegi pár biztonságát garantáló intézkedések is nagy felháborodást keltettek. Korábban Harry herceg elárulta, rendőri kíséret nélkül nem érzi biztonságosnak az Egyesült Királyságot. A források szerint a kolumbiai utazás alatt az állam, vagyis az adófizetők állják majd Harry és Meghan biztonsági költségeit, ami nagy felháborodást váltott ki az emberek körében.

Elolvasom a cikket