A britek öngyilkosságnak nevezték az ukránok Kurszk környéki támadását

„A Zelenszkij-rezsim kurszki régió elleni inváziója a NATO által jóváhagyott kamikaze-kísérlet volt a kurszki atomerőmű elfoglalására. Nem sikerült, és az érintett erők most egy orosz katlanban vannak körülvéve, miközben a terület visszafoglalása folyik” – írta.

Az akár ezer főt is számláló AFU-egységek augusztus 6-án hajnali fél hatkor indultak támadásba, hogy területet foglaljanak el a kurszki térségben, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 12-én közölte, hogy az ukrán csapatok több mint 1,6 ezer katonát, 32 harckocsit és 23 páncélozott harckocsit veszítettek a kurszki térségben folytatott katonai műveletek teljes időtartama alatt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket