A fűszer, amely azonnal csökkenti a vércukorszintet

A kurkuma, a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér gyógyító tulajdonságairól már sokat tudunk. Van azonban még egy olyan fűszeres ételkiegészítő, amely 25%-kal csökkentheti a vércukorszintet és védelmet nyújt a rák ellen.

A tudósok tehát rájöttek, hogy hatékony rákmegelőző a görögszéna. Ez a fűszer megakadályozza a rosszindulatú sejtek szaporodását.

Ami ennek a növénynek a cukorbetegség megelőzésére való képességét illeti, a kutatók szintén megdöbbentő adatokkal szolgáltak. A görögszéna rendszeres használata több mint felére csökkenti a napi vizelet glükózszintjét, a koleszterinszint pedig csaknem harmadával csökken.

A szakemberek szerint a görögszéna segít a veseproblémáknál is, megóv a kopaszságtól és az impotenciától, valamint elősegíti a megfázásból való korai felépülést.

Az „InoSMI” című kiadvány szerint a tudósok azt tanácsolják, hogy naponta legfeljebb 10 g görögszénamagot fogyasszunk, miután előzőleg forró vízben beáztattuk. Ezt a fűszert azonban nem szabad más fűszerekkel keverni, amelyek szintén csökkenthetik a vércukorszintet.

Elolvasom a cikket