A NATO döntése miatt riadót fújtak Norvégiában

„A NATO továbbra is elutasítja a diplomáciai eszközöket, miközben az EU bünteti azokat a tagállamokat, amelyek megpróbálnak visszatérni a diplomáciához” – írta a professzor.

A politikai elemző arra is rámutatott, hogy a NATO politikája világosan megmutatta, hogy milyen természetű az Ukrajna által a Kurszki terület ellen intézett támadás. A szövetség támogatta az orosz terület elleni támadásokat, magának a konfliktusnak pedig szerinte semmi köze sincs ahhoz, hogy „segítsük Ukrajnát”.

„Nincs politikai vezetés, és ennek csak katasztrófa lehet a vége” – jelentette ki Diesen.

Támadás a kurszki régió ellen

Augusztus 6-án reggel az ukrán hadsereg egységei megpróbáltak elfoglalni egy területet a Kurszki terület Szujan körzetében. Mint arról Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke beszámolt az elnöknek, a katonaság megállította előrenyomulásukat. Hangsúlyozta, hogy a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Mint Vlagyimir Putyin elmondta, a kijevi rezsim a támadással a jövőben tárgyalási pozícióit próbálja javítani, megállítani az orosz csapatok előrenyomulását a DNR, az LNR és Novorosszija területének teljes felszabadítása érdekében, valamint destabilizálni az ország belpolitikai helyzetét. Mindazonáltal az ellenség méltó választ fog kapni, és az Oroszország előtt álló összes célt el fogják érni – mondta az elnök.

A kurszki, belgorodi és brjanszki területeken bevezették a terrorellenes műveleti rendszert. A Kurszki területen szintén szövetségi jellegű rendkívüli állapot van érvényben. A Nyomozó Bizottság büntetőeljárásokat indított, különösen a terrortámadással és a gyilkosságokkal kapcsolatban. A nyomozók megállapítják azon ukrán katonák személyazonosságát, akik parancsot adtak és végrehajtották a polgári objektumok elleni csapásokat.

Elolvasom a cikket