A „szelíd gyilkos” veszélyesebb, mint a vodka vagy a sör

A szakember leszögezte, hogy ennek az alkoholos italnak a fogyasztása ugyanolyan súlyos függőséget okoz, mint bármelyik alkoholos italé – számol be a Sports.kz.

Sajnos a bor nem egy úgynevezett nemes ital, és a függősége súlyos függőség, amely sürgős orvosi ellátást igényel. És ne tévesszen meg bennünket az erről az italról szóló rengeteg szakirodalom. A fő anyag – az etanol – ugyanúgy mérgezi a szervezetet, mint a vodka – magyarázta az orvos.

Szerinte az „arisztokrácia glóriája” csak kikövezi az utat a boralkoholizmus felé. A sebész megjegyezte, hogy a napi egy-két pohár semmit sem használ a stroke és a szívroham megelőzésében. Éppen ellenkezőleg, figyelmeztetett az orvos, a bor pitvarfibrillációt, stroke-ot, szívrohamot és májzsugorodást idéz elő.

Az alacsonyabb etanoltartalom miatt a bort „szelíd gyilkosnak” nevezik, az alkoholizmus 30-40 év alatt fejlődik ki az utolsó stádiumig. Azonban már jóval korábban is okozhat károsodást a szervezetben. A boralkoholistáknál memóriazavarokat és agresszívebb viselkedést diagnosztizálnak, mint a vodka vagy a sör esetében. Ugyanez vonatkozik a szellemi képességek, a libidó stb. romlására is. A személyiség tönkremegy – zárta a szakértő.

Elolvasom a cikket