A szemész szerint ezek sportok lehetnek hasznosak látáskárosodás szempontjából

Látáskárosodás esetén olyan sportokat kell választani, amelyek elősegítik a szem és a retina egészségét, mint például az úszás vagy a röplabda. Maria Belova, a Helmholtz Állami Orvosi Központ BestDoctor Group szemészorvosa a Helmholtz Orvosi Központ szemészorvosa mesélt többet e sportok előnyeiről – írta vm.ru.

– A szabadtéri sportok javítják a szem egészségét: gyaloglás, futás, kerékpározás, röplabda, tollaslabda. Serkentik az akkomodációt (a szemek azon képességét, hogy különböző távolságban lévő tárgyakra fókuszáljanak), mivel az ember folyamatosan átirányítja látását a közeli tárgyakról a távoliakra – magyarázta Belova.

Az orvos az úszást is ajánlotta a látásproblémákkal küzdő embereknek. A vízben a retinára nehezedő kisebb terhelés miatt a szem pihen a vízi sportok során. Belova emlékeztetett arra, hogy a fizikai aktivitás előtt konzultálni kell egy szemészorvossal, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a választott sport biztonságos a látás szempontjából – számol be a Gazeta.ru.

Aigul Otkhozoria szemészorvos elmondta, milyen a látáskárosodás szempontjából. Megjegyezte, hogy a modern ember folyamatosan használja a kütyüket. A szemre gyakorolt káros hatás azért következik be, mert a szemek a képre koncentrálnak, az emberek ritkábban pislognak.

Elolvasom a cikket