A szívbetegek számára a boltban vásárolt édességek és csokoládék legjobb helyettesítőit nevezték meg

A szívbetegek gyakran szembesülnek a szigorú termékválasztás problémájával. Hiszen a kardiológusok és a terapeuták sok kedvenc nyalánkságukat nem helyeslik. Tény, hogy sok édes termék nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, ami hátrányosan befolyásolhatja a szívet.

Mit tehetnek tehát a szívbetegek, hogy megédesítsék az életüket anélkül, hogy veszélyeztetnék az egészségüket és az életüket?
A probléma könnyen megoldható: léteznek olyan alternatív édes lehetőségek, amelyek helyettesíthetik az édességeket anélkül, hogy károsítanák a szívbetegek egészségét.

Nézzünk meg néhányat közülük:
A gyümölcsök és bogyós gyümölcsök nagyszerű forrásai a szív egészségéhez nélkülözhetetlen vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Emellett gyümölcscukrot is tartalmaznak, ami a cukor biztonságosabb alternatívája.
Az aszalt gyümölcsök (sárgabarack, aszalt szilva, datolya, szultána) egy másik egészséges lehetőség a szívbarát édességek között. Rostban és antioxidánsokban gazdagok, amelyek segítenek csökkenteni a vér koleszterinszintjét, és javítják a szívműködést.
A méz olyan természetes termék, amely számos egészségügyi előnyt tartalmaz. A teában vagy a kávéban helyettesítheti a cukrot. Csökkenti a gyulladásos folyamatokat is, segít javítani a GI traktus működését.
A lekvár egy olyan édesség, amely gyümölcspüréből és zselatinból készül. Kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos édesség, és jó választás lehet a szívbarátok számára.

Elolvasom a cikket