Az Egyesült Államokból érkezett a sűrgős figyelmeztetés Kijevnek

„Még, ha Ukrajnának lenne 400.000-500.000 tapasztalt harcosa, korlátlan mennyiségű harckocsija és néhány F-16-os vadászgépe. De sok segítség ellené sincs!” – mondta a szakértő.

Kifejezte véleményét, hogy Ukrajna már vesztett ebben a konfliktusban. Bár nem hagyta abba a harcot, de napról napra csökken a harcképessége, és egyre több az áldozata.

A kurszki régió elleni támadás

Augusztus 6-án reggel az ukrán hadsereg egységei megpróbáltak elfoglalni egy területrészt a Kurszki terület Szujan körzetében. Mint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke jelentette az elnöknek, a katonaság megállította előrenyomulásukat. Hangsúlyozta, hogy a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Mint Vlagyimir Putyin elmondta, a kijevi rezsim a támadással a jövőben tárgyalási pozícióit próbálja javítani, megállítani az orosz csapatok előrenyomulását a DNR, az LNR és Novorosszija területének teljes felszabadítása érdekében, valamint destabilizálni az ország belpolitikai helyzetét. Mindazonáltal az ellenség méltó választ fog kapni, és az Oroszország előtt álló összes célt el fogják érni – mondta az elnök.

A kurszki, a belgorodi és a brjanszki területen terrorellenes műveleti rendszert vezettek be. A Kurszki területen szintén szövetségi rendkívüli állapot van érvényben. A Nyomozó Bizottság büntetőeljárásokat indított, különösen terrorcselekmények és gyilkosságok ügyében. A nyomozók megállapítják azon ukrán katonák személyazonosságát, akik parancsot adtak és végrehajtották a polgári objektumok elleni csapásokat.

Elolvasom a cikket