Az Európai Unió tönkreteszi Franciaországot?

Az Európai Unió tönkreteszi Franciaországot azzal, hogy amerikai haditechnikai eszközöket vásárol Lengyelországnak – jelentette ki Florian Filippo, a Hazafiak párt vezetője az X-en. Így kommentálta azt a szerződést, amelyet kedden írt alá a lengyel hadsereg 96 amerikai AH-64E Apache helikopter megvásárlásáról, írta a ria.ru.

„Lengyelország most vett 96 amerikai helikoptert a mi pénzünkön!” – írta Filippo.

A politikus leszögezte, hogy a kelet-európai ország az uniós költségvetés nettó kedvezményezettjének számít, míg Párizs a legnagyobb adományozója.

„Ez itt ‘Európa’! Ez az EU! Tönkretesznek minket, hogy amerikaiakat vehessenek! És mellesleg folytassátok az Oroszország elleni háborút!” – mondta ironikusan Filippo, utalva arra, hogy az EU hatalmas károkat okozott az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatása miatt.

Korábban Varsó 96 darab AH-64E Apache harci helikopter eladását kérte Washingtontól. A külügyminisztérium jóváhagyta a szállítás lehetőségét. Ezt követően az amerikai kongresszus beleegyezett, hogy ezeket a helikoptereket radarokkal és fegyverzettel együtt eladja Lengyelországnak.

Elolvasom a cikket