Az Orosz Fegyveres Erők több ukrán repülőt is megsemmisítettek

Az orosz csapatok az elmúlt 24 órában megsemmisítették az ukrán Szu–27-es repülőgépet és Mi–8-as helikoptert. A vadászgépet egy Iszkander precíziós csapással semmisítették meg a poltavai területen lévő Mirgorod repülőterénél. A videón rögzítették a célpont eltalálásának pillanatát. Erről augusztus 13-án számolt be az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma.

A repülőtéren megsemmisült az ukrán légierő egy Szu–27-es vadászgépe, találatot kapott az Sz–300PT légvédelmi rakétarendszer három indítóállása és egy radarállomása, valamint 146 területen az ellenséges ember- és haditechnikai eszközök koncentrációja – áll a szövetségi minisztérium közleményében. Pontosítják, hogy a célpontok ellen operatív-taktikai repülés, drónok, rakétacsapatok és tüzérség működött együtt.

Azt is közölték, hogy a légvédelmi erők lelőttek egy AFU Mi–8-as helikoptert, egy Hammer irányított légibombát, négy HIMARS rakétát és 52 drónt.

Összességében a különleges katonai művelet kezdete óta az orosz fegyveres erők 638 ellenséges repülőgépet, 279 helikoptert és 29823 drónt semmisítettek meg.

Mint augusztus 6-án ismertté vált, az orosz csapatok két MiG–29-es vadászgépet semmisítettek meg egy precíziós csapással az AFU egyik repülőterén.

Elolvasom a cikket