Az orosz tábornok felmérte az Ukrajna elleni nukleáris csapás valószínűségét

Moszkva nem fog atomfegyvereket bevetni válaszul az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Kurszki területen elkövetett agressziójára. Ezt Viktor Szoboljev altábornagy, az Állami Duma képviselője jelentette ki a „Govorit Moszkva” rádióállomás újságíróinak, szavait Telegram-csatornájukon idézik – vette észre a lenta.ru.

„Ez kizárt” – mondta Szoboljev a helyzet alakulásának ilyen változatára utalva.
A tábornok szerint ahhoz, hogy „kidobják a harcosokat” az orosz területről, egy új támadócsoportot kell létrehozni. Ezt nem a milíciákból vagy a Roszgvardiából, hanem a reguláris katonákból kell megalakítani – hangsúlyozta.

Szoboljev kizárta a Kijev központjára mért csapást is. Ugyanakkor az ukrán infrastruktúra objektumait folyamatosan nagy pontosságú fegyverekkel találják el, mondta a képviselő.

Korábban, még az AFU Kurszki területen történt agressziója előtt Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese emlékeztetett arra, hogy Moszkvának joga van válaszolni a biztonságát és szuverenitását érő közvetlen károkra. Kijelentette, hogy ebben az esetben nukleáris fegyvereket is be lehet vetni.

Elolvasom a cikket