Csökkenti a gyulladást és még a rák ellen is véd az orvosok kedvenc csemegéje

A sárgabarack nagy mennyiségben tartalmaz:

A káliumot, amely fontos a normális szívműködéshez és a szervezet víz-só egyensúlyának fenntartásához.

A- és C-vitamint, amelyek erősítik az immunrendszert és védik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben. Ezenkívül az A-vitamin segít a látás és a bőr egészségének javításában, míg a C-vitamin segít megerősíteni az immunrendszert a megfázás során, küzd a fertőzések ellen és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Hasznos élelmi rostok találhatók benne, amelyek segítenek a gyomor-bélrendszer normalizálásában és a vér koleszterinszintjének csökkentésében.

Vasat, amely szükséges a hemoglobin képződéséhez és a vérszegénység megelőzéséhez. Ez különösen fontos a terhes nők és azok számára, akik már szoptatnak. Hiszen e két állapotot gyakran kíséri a vérszegénység kialakulásának fokozott kockázata.

Ezenkívül a sárgabarack olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a szervezet sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodástól. Ez segíthet megelőzni a rák és más krónikus betegségek kialakulását.

A fitonutriensek pedig, amelyek szintén bőségesen megtalálhatóak a sárgabarackban, nemcsak a gyulladást csökkentik, hanem a rák ellen is védelmet nyújtanak.

Elolvasom a cikket