Galkina megjegyezte, hogy a cékla szervezetre gyakorolt jótékony hatása jól ismert. A táplálkozási szakértő szerint bétaint és bétacianint tartalmaz – olyan anyagokat, amelyek daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül a gyökérzöldség magnéziumban gazdag, ami hozzájárul a rák megelőzéséhez.
A szakember biztosítja, hogy a répahalmon ugyanilyen hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, ezért arra buzdít, hogy ne dobjuk ki a növény leveleit. Galkina szerint ízletes saláta készíthető belőlük, vagy leveshez adható.
A rákmegelőzésre szolgáló étel elkészítéséhez a táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy főzzük együtt a céklát és a vadkáposztát, vágjuk fel, majd adjunk hozzá apróra vágott uborkát, reszelt retket, kaprot, és öntsük az ételhez lehűtött céklalevest. Az így kapott ételbe tojást, tejfölt, fűszernövényeket, sót és citromot is tehetünk.