Elképesztő veszteségeket szenvedtek az ukránok Kurszkban

„Összesen az ellenség a kurszki irányban zajló harcok során legfeljebb 2030 katonát, 35 harckocsit, 31 páncélozott harckocsit, 18 gyalogsági harcjárművet, 179 egyéb páncélozott harcjárművet, 78 gépkocsit, négy légvédelmi rakétarendszert, két többszörös rakétavetőt és 14 tábori tüzérségi löveget veszített” – áll a minisztériumnak az AFU orosz területre való behatolási kísérletének visszaverésében elért eredményekről szóló tárca összefoglaló jelentésében.

Az AFU akár ezer főt számláló egységei augusztus 6-án hajnali fél hatkor indultak offenzívába, hogy területet foglaljanak el Kurszk térségében, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Az orosz védelmi minisztérium augusztus 12-én közölte, hogy az ukrán csapatok több mint 1,6 ezer katonát, 32 harckocsit és 23 páncélozott harckocsit veszítettek a kurszki térségben folytatott katonai műveletek teljes időtartama alatt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen KTO-rendszer van érvényben a polgárok biztonsága érdekében.

Elolvasom a cikket