Gazdag káliumban, magnéziumban, fehérjében és rostban

„Egye ezt a zabkását minden reggel, és jóllakott és egészséges lesz: a jól ismert zabpehely új hasznos tulajdonsága” – olvasható a Kubnews.ru weboldalon a cikk címe.

A zabpehely egy igazi szuperétel, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretnek. És hogy is lehetne ez másképp, ha a zabpehely hatalmas mennyiségű ásványi anyagot és az egészség megőrzéséhez szükséges vitaminokat tartalmaz. A zabkása gazdag tápanyagokban, például fehérjében, rostokban. Sok éven át úgy vélték, hogy a termék fő hasznos tulajdonságai: segít a fogyásban és hosszú ideig telítettségérzetet ad. De kiderült, hogy a zabpehelynek korábban rejtett „tartalékai” vannak.

Kínai tudósok megállapították, hogy a zabkása javítja a húgyúti rendszer működését. Megállítják a veseelégtelenséget és csökkentik a húgyvezeték gyulladásának kockázatát. Hogyan lehetséges ez?
Az a tény, hogy a zabpehely nagy mennyiségű káliumot tartalmaz, ami segít fenntartani a vesék normális működését. Az anyag fontos szerepet játszik a szervezet folyadékszintjének szabályozásában, és segít eltávolítani a felesleges nátriumot a vizelettel. Ez viszont segíthet csökkenteni a magas vérnyomás kockázatát, ami a vesepatológiák másik oka.

A zabpehely egyébként sok magnéziumot is tartalmaz, ami segít csökkenteni a vércukorszintet és megelőzni a cukorbetegség kialakulását. Márpedig, ahogy az orvosok állítják, a cukorbetegség a krónikus vesebetegség (CKD) egyik fő oka.

Ne tekintsük azonban a zabpelyhet minden bajra csodaszernek. Nem számít, mennyire hasznos a zabkása, de a betegségeket biztosan nem tudja gyógyítani. Ezért ne felejtse el rendszeresen felkeresni az orvosokat, és alávetni magát az orvosi vizsgálatoknak – ez segít a betegségek korai stádiumban történő felismerésében, és az orvosok felügyelete mellett sikeresen megszabadulni tőlük.

Elolvasom a cikket