Hazai döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

A zöld-fehérek ugyan a francia Ibrahim Cissé góljával hamar megfelezték idegenben összeszedett hátrányukat, de a dán bajnok a második félidő elején Oliver Sörensen találatával egyenlített, innentől a magyar csapatnak nem volt reális esélye arra, hogy megfordítsa a párharcot. A Ferencváros története során nyolcadik próbálkozásra sem tudott nyerni dán riválissal szemben.

Az FTC a párharc veszteseként átkerül az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdhet meg, legrosszabb esetben pedig a Konferencia-liga főtábláján szerepelhet. Az első meccset a szigetországiak nyerték 2–1-re.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC–Midtjylland (dán) 1–1 (1–0)
——————————————-
Groupama Aréna, 18 027 néző, v.: Orel Grinfeeld (izraeli)
Továbbjutott: a Midtjylland 3–1-es összesítéssel.
gólszerzők: Cissé (17.), illetve Sörensen (50.)
piros lap: Gustavo (96.)
sárga lap: Ramírez (40.), Zachariassen (66.), Botka (76.), Kady (85.), illetve Askildsen (7.)

Ferencvárosi TC:
—————-
Dibusz – Makreckis (Gruber, 83.), Cissé (Szevikjan, 83.), Gustavo, Ramírez (Botka, a szünetben) – Rommens, Abu Fani – Ben Romdhane, Zachariassen (Kady, 74.), Traoré – Pesic (Bassey, 43.)

Midtjylland:
————
Olafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) – Osorio, Martinez, Askildsen (Simsir, 30.), Sörensen – Franculino (Castillo, 90.), Buksa (Brynhildsen, 70.)

Nagy elánnal kezdett a Ferencváros, érezhetően minél hamarabb meg akarta kezdeni a felzárkózást a kétgólos előnyben lévő ellenfeléhez, amely csak elvétve tudott átlépni a félpályán, így kizárólag a védekezésre összpontosított. Bár egy ideig ezt sikerrel tették a dánok, mert vagy blokkolták a lövéseket vagy a befejezések voltak pontatlanok, aztán bő negyedóra elteltével kifizetődtek a magyar bajnok erőfeszítései, mert Cissé saját fejesének kipattanóját másodjára már a kapuba továbbította. A vezetés megszerzése után a zöld-fehérek valamelyest visszavettek a tempóból, de így is irányították az összecsapást. A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtó, sorozatosan tetszetős támadásokat vezető FTC a szünetig nem tudta megszerezni a hőn áhított második gólt, sőt a végén Dibusznak két nagy védése is volt, egyszer pedig Cissé tisztázta a kapuba tartó labdát.

Térfélcserét követően ismét nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, Rommens lövésénél bravúrral hárított a vendégkapus, de a hangulatot hamar lehűtötte, hogy a Midtjylland egy kontra végén bevette Dibusz kapuját. A magyar csapat nem adta fel, támadott rendületlenül, a rivális azonban szervezett védekezésével őrizte a számára kényelmes eredményt, a kinyíló hazaiak ellen pedig helyenként már gyors ellentámadásokra is futotta az erejéből.

Az idő múlásával egyre kevesebb hittel próbálkozott az FTC, inkább a Midtjyllandnak volt esélye arra, hogy a két csapat hét évvel ezelőtti párharcához hasonlóan kettős győzelemmel lépjen tovább, végül maradt a vendégeknek tökéletesen meg felelő döntetlen, miközben a játékvezető – a videóbíró segítségével – a hosszabbítás utolsó percében még kiállította Gustavót.

Elolvasom a cikket